2009-02-09

Fyrbent krigsveteran

23-åriga Jim Wilkinson och hans springer spaniel Jamie är i Afghanistan för att hjälpa till att hitta vapen. Jim är i Afghanistan för andra gången, men Jamie är mer erfaren än så. Han har varit i brittiska armén i hela 9 år, och hunnit med att vara i både Irak, Nordirland och Kosovo innan han kom till Afghanistan.

Han adopterades av armén från ett hem för hemlösa hundar och tränades av the Royal Veterinary Corps till att hitta spår av vapen eller sprängmedel och på så vis förhindra att de blir flyttade.

Jim säger att det är fantastisk kul att arbeta med Jamie. Han har så mycket erfarenhet och vet exakt vad han håller på med. Som hundförare är det bara att hänga på och låta honom sköta sitt jobb. Han säger också att det är bra att ha en hund i närheten. den påminner soldaterna om husdjur de har hemma och det normala livet där. Det är också en tröst att ha en hund hos sej om man mister någon.

Nu ska Jamie dock snart gå i pension. Jim kommer stationeras i Tyskland inom kort, men Jamie får komma hem och bo hos Jims pappa i närheten av York.

Historien kommer från BBC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar